Paarden

Voor de beheerders van ”La Giuiaia” hebben paarden altijd synoniem gestaan voor grote inspanning en passie. Het bedrijf fokt sinds 1996 paarden van het Franches-Montagnes ras en bezit nu een stal met exemplaren die worden gebruikt als calèchepaarden. Hiermee biedt het bedrijf aan haar gasten de mogelijkheid om op verzoek koetsritten te maken langs verschillende parcours, die zijn onderverdeeld in “panorama”, “verbinding” en “fauna”. De gebruikers krijgen zo de mogelijkheid om van de geweldige eigenschappen van het terrein te genieten vanuit een absoluut onbekend en bevoorrecht gezichtspunt, waarbij ze een traditioneel transportmiddel herontdekken dat in staat is het contact met de natuur terug te geven zonder de geluid- en sfeervervuiling van motoren. Kortom, een rit die in het teken staat van de smaak en het trage tempo van de natuur.

.

De licentie verkregen door de eigenaar werd uitgegeven door de Internationale Organisatie FITE en TREC-ANTE (Federazione Internazionale Turismo Equestre e Tecniche Ricognizione Equestre Competitive – Associazione Nazionale Turismo Equestre).

.

Vervoer in een calèche kan worden aangevraagd voor de meest uiteenlopende gelegenheden zoals feesten in de open lucht, doopfeesten, communiefeesten, enzovoort.

.

Voor informatie en reserveringen over koetsritten, wordt u vriendelijk verzocht een e-mail naar info@lagiuiaia.com te sturen. Wij zullen zo spoedig mogelijk daarop reageren.

Ga naar pag. “Contact”

Algemene Voorwaarden

– Verdere informatie –

Het paardenras Franches–Montagnes (of Freiberger, voor de Duitstalige Zwitsers), ontleent zijn naam aan het gelijknamig district in het kanton Jura op de grens met Frankrijk, waar het ras oorspronkelijk vandaan komt. Deze exemplaren, die voornamelijk worden gebruikt voor licht trekwerk en als rijpaard, genieten tot op de dag van vandaag een grote populariteit bij het trekken van karren en in de rijkunst. In de 19e eeuw is in Zwitserland een nauwkeurige selectie uitgevoerd met als doel om een typologie vast te stellen van lichte paarden die zowel bij het boerentransport als in het leger ingezet kunnen worden. Franches–Montagnes onderscheiden zich door hun gespierde en sterke lichaam, hun kalme, evenwichtige en vooral levendige en ijverige karakter, en hun multifunctionaliteit waardoor ze bij elke discipline worden gebruikt, van amateursklasse tot beroepsklasse. In de Zwitserse stad Saignelégier houdt men – al meer dan honderd jaar – elke zomer een gerenommeerde paardententoonstelling / concours waar het Franches-Montagnes ras zich van zijn beste kant laat zien.